Transities hebben ook jóu nodig

Ben je iemand die niet per se blij wordt van transities en het vergaderen erover, maar die ook wel snapt dat jouw sector momenteel groot onderhoud nodig heeft? Ben jij iemand die dat netjes wil doen, dus zonder al te veel schade, maar die aanloopt tegen collega’s die alleen maar nieuw, snel en vandaag willen? Dan zoeken we ook jou voor onze driedaagse masterclass.

Terugkijkend op onze recente masterclasses Transities & Jouw Positie, blijken onze deelnemers vaak een explorerende natuur hebben. Het zijn voor-de-troepen-uit-lopers, die collega’s die langzamer of minder diep willen gaan, maar lastig vinden. Voor Harry een feest van herkenning. Voor mij? Het risico dat ik steeds op dezelfde onderwerpen blijf terugkomen omdat ik beter pas in de eerste alinea en dat vervolgens in de groep mis.

Dat zet me aan het denken. Is onze werving te veel gefocust op de exploratieve types? Komen we over alsof anderen er níet toe doen in een transitie? Dat zou een verkeerde boodschap zijn.

Veel transities komen in de opschalingsfase – het robuust maken van de alternatieven. Momenteel zijn er dus óok oppakkers, doorpakkers, bouwers, stevig-makers, werkbaar-krijgers en optimaliseerders nodig. Ja, en afbrekers. Zij nemen het transitiestokje over van die exploreerders. Zo groeit in de samenleving een breed acceptabel alternatief en daalt de onzekerheid en overgangsschade.

Transities hebben dus ook jóu nodig. Wil je weten hoe ook jij je staande houdt? Met voorlopers het vruchtbare gesprek voert? Begrijpen wat jouw onmisbare plek is in deze tijd? Geef je op voor onze driedaagse masterclass Transities & Positie. Plek: Hofbogen, Rotterdam. De lente-editie 2023 geven we op 8/9 en 30 maart en de eerste aanmeldingen zijn al binnen.

Esther

c8cfdcfa 3146 4617 8949 8de268528a4e 300x236 - Transities hebben ook jóu nodig