Transities hebben ook jóu nodig

Ben je iemand die niet per se blij wordt van transities, maar die ook wel snapt dat je sector groot onderhoud nodig heeft? Ben jij iemand die dat netjes wil doen, dus zonder al te veel schade, maar die aanloopt tegen collega’s die alleen maar nieuw, snel en vandaag willen? Dan zoeken we ook jou voor onze masterclass.

Terugkijkend blijken onze deelnemers vaak een explorerende natuur hebben. Het zijn voor-de-troepen-uit-lopers, die collega’s die langzamer of minder diep gaan, maar lastig vinden. Voor Harry een feest van herkenning. Voor mij? Het risico dat ik steeds op dezelfde onderwerpen blijf terugkomen omdat ik beter pas in de eerste alinea en dat mis in de groep.

Dat zet me aan het denken. Is onze werving te veel gefocust op de exploratieve types? Komen we over alsof anderen er níet toe doen in een transitie? Dat zou een verkeerde boodschap zijn.

Veel transities komen momenteel in de opschalingsfase – het robuust maken van de alternatieven. Nu zijn er dus óok oppakkers, doorpakkers, bouwers, stevig-makers, werkbaar-krijgers en optimaliseerders nodig. Ja, en afbrekers. Zij nemen het transitiestokje over van die exploreerders. Zo groeit in de samenleving een breed acceptabel alternatief en daalt de onzekerheid en overgangsschade.

Transities hebben dus ook jóu nodig. Wil je weten hoe ook jij je staande houdt? Met die voorlopers het vruchtbare gesprek voert? Begrijpen wat jouw onmisbare plek is nu? Geef je op voor onze masterclass Transities & Positie. Plek: Hofbogen, Rotterdam. Kijk hier eens.

Esther

Masterclass Transitie