Over Esther van der Valk

Als tuindersdochter ben ik gewend zaken aan te pakken. Snel overzicht krijgen, ordenen en dan aan de slag. In mijn (werkend) leven leerde ik steeds beter om dit te combineren met eerst te vertragen, rustig te kijken, te luisteren en door te vragen. Door zo scherper te observeren kan ik onderstromen herkennen en benoemen. Zo worden patronen zichtbaar, komen de werkelijke factoren in beeld en ben je met wezenlijke verandering bezig. Vrije ruimte creëren in jezelf, in teams en daarmee effectiever zijn.  

Ik ben expert in het ‘omdenken’: op andere wijze kijken naar vraagstukken, objectief in beeld brengen wat de stand van zaken is. Ik leer mensen over muren (binnen en buiten zichzelf) heen te kijken om zo in wijzigende omstandigheden succesvol te opereren.

Persoonlijke transitie is niet alleen een drijfveer in mijn eigen persoonlijk leven, maar ik ondersteun mensen graag om de volle potentie uit zich zelf te halen. Ik schakel heel gemakkelijk tussen netwerk, organisatie en individu. Vaak ben ik ook ook sparringpartner/coach voor mensen in transitie. Het creëren van ruimte voor uitwisseling van ervaringen, het stimuleren van kritische vragen, luisteren en ervaren zijn middelen die ik inzet met als doel meer kwaliteit van de output. Maar ook het met hen ontwerpen en begeleiden van transitie-interventies, die aansluiten bij de energie en de beweging die er is, maakt dat er zelfvertrouwen ontstaat in het lezen en begeleiden van transitie-processen.

In mijn rollen als (project)manager, organisatieadviseur en coach werk ik in uiteenlopende branches van directieniveau tot op de werkvloer. Bij o.a.: Rijkswaterstaat, Gemeente Rotterdam, ABNAMRO, ING, RSD-KRH, Atos Origin, Erasmus Universiteit, Nationale Nederlanden, Hogeschool Rotterdam, Belastingdienst, Seyster Veste, ROC Leiden, Riscure, Innopay, TUDelft, UMC Utrecht, VU Amsterdam, LTP, Twynstra Gudde, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Bernheze, Boxtel, Tilburg, Ministerie I&M.

Verder ben ik partner van Paul Kampman en moeder van twee zonen David (1997) en Leon (1998) en woon in Rotterdam – Schiebroek.

20151209_114657

Esther van der Valk Consult
www.valkconsult.nl

www.energetischemassage.nu

terug naar Wie zijn wij