Voor je organisatie

‘We willen heel veel als organisatie: én vernieuwen én afbouwen wat niet meer werkt. Maar dat is lastig. Afbouwen creëert weerstand en opschalen gaat niet vanzelf. We lopen vast en lijken intern alleen losse vuurpijlen te schieten ipv wezenlijk processen te veranderen. En we kunnen dit niet zonder partijen buiten. Help me deze hrm van transities beter te organiseren.’

Wie kan het beste welke transitietaken vervullen en hoe verloopt hun samenwerking?

Zo’n vraag krijgen we. De steller ervaart dat transities serious business worden en dat dat motivatie én spanning oplevert. Afbouwen en opschalen tegelijkertijd. Opbouwen van een sponsornetwerk binnen en buiten.

“Te vaak buiten en ik raak mijn bestuur kwijt. Te veel binnen en het vertrouwen bij de buitenwacht verdwijnt.” Hans van Dommelen voor RWS. Foto: TF

Transities vragen om continue bijstelling. Een visie van zes jaar oud duidt niet op een wendbare organisatie. Hoe word je dat wél zonder overzicht te verliezen? Hoe bouw je goede transitieteams die in de tijd blijven functioneren? Hoe leer je samen één taal te spreken? Hoe voorkom je burn-outs? Wat doe je met specialisten, wat met procesbegeleiders?

Flexibiliteit, teamwerk en snelheid van handelen gaan in transitie vóór taak- en functie-indeling. Een deel van zijn mensen moet zich vrij kunnen bewegen binnen en buiten de organisatie, zelfs over afdelingsgrenzen en portefeuilles heen.

Wij hebben daar ideeën over. We bouwen transitieteams. Intern om te beginnen, maar wil je dat, dan halen we je buitenwereld erbij, de mix van karakters bewakend, samen vertrouwen, focus en programma’s opbouwend. We leren mensen vragen te stellen die polarisatie voorkomt.  We bedenken met jou strategieën om sponsors te vinden om opschaling mogelijk te maken. Motiveren mensen het héle netwerk aan te spreken en bijvoorbeeld niet het behoudende deel van zich te vervreemden.  We geven theorie, voorbeelden, een taal, inzicht in jezelf, af en toe een thrilling experience en lopen een tijd met je op.

Een gesprek?
Harry te Riele +31 655 180 946
Esther van der Valk +31 646 088 290

Weten met wie we nog meer werkten? Kijk hier eens.

‘Toen ik jullie benaderde belde ik eerst de wethouder in Boxtel. Die zei meestal weinig van dit soort trajecten te verwachten maar dat met jullie werd een uitzondering. Daar gebeurde wél wat tussen bewoners en gemeente.’ (strateeg provincie Noord-Brabant)

‘We doen al veel vernieuwends met HRM in dit ministerie. We passen fragmenten toe van wat jullie doen. Maar niemand legt de verbanden zo mooi, niemand maakt de visie zo compleet als jullie in je verhaal over de HRM van transities.’ (mgt-teamlid P&O, ministerie EZK)