Kleurenpalet door Bent te Riele. Verwijst naar diversiteit in opdrachtgevers Transitiefocus

Een breed palet aan opdrachtgevers

Transitiefocus werkt voor uiteenlopende partijen. Voor gemeenten Rotterdam, Den Bosch, West Betuwe, Boxtel, Reusel – De Mierden, Deurne en Leudal. Voor de provincies Noord-Brabant en Drenthe. Voor Rijkswaterstaat en ministeries EZ, IenM en BZK. Voor zelfstandigen. Voor het Comité van Graanhandelaren. De Key-groep. FMO-Bank. IMW Tilburg. ZET. Agrifood Capital. De Raad Gezondheid Noord-Brabant. De Brabantse MilieuFederatie en Universiteit Tilburg. Voor de EUR / Transition Academy Rotterdam. Én voor individuele bestuurders van ondernemingen.

Provincie Noord-Brabant

Te Riele: Nederland wordt een ander land

Harry te Riele tijdens zijn voordracht voor 300 politici op de Dutch Design Week / Brabant Ontmoet, okt 2017. Foto Joep Rijk

Tot ons genoegen heeft Binnenlands Bestuur onze belangrijkste opdrachtgever uitgeroepen tot best bestuurde overheidsorganisatie: de provincie Noord-Brabant. Gedeputeerde Christophe van der Maat heeft gelijk als hij stelt dat de provincie momenteel het verschil maakt op dossiers als de intensieve landbouw. We zijn er trots op afgelopen jaren meegewerkt te hebben aan het zoeken naar nieuwe wegen. We draaiden intensief mee in het team achter de mestdialoog. We houden lezingen voor kleine en grote groepen politici, leiden politiek-gevoelige bijeenkomsten met bestuurders en maatschappelijke partners, coachen individuele ambtenaren en geven aan groepen ambtenaren onze tweedaagse sessie Transities | Jouw positie. Met Brabant ontwikkelen we ons denken over de HR van transities. We werken mee aan wendbare organisatiestructuren en wat dat betekent qua aansturing. Tijdens de Dutch Design Week spraken we driehonderd politici toe over het individu in tijden van transitie.


Provincie Drenthe: kennis- en teamopbouw

Voor Drenthe leidden we een werkbijeenkomst over de energietransitie, aanpalende transities en de rol van individuen in tijden van transitie. In 2018 gaan we met assessments aan de gang om aan evenwichtige transitie teams te bouwen.

Gemeente Reusel – De Mierden: doorbreken patstelling

Voor Reusel – De Mierden ontwierpen én leidden we met de provincie circa tien lokale sessies om een patstelling in de politiek te doorbreken. Zoiets doe je niet alleen, maar in een team.

Gemeente Boxtel: ambitieus beleid transities, milieu & governanceesther tweedaagse agrofood e1505837398952 764x1024 - Over onze opdrachtgevers

Voor Boxtel ontwierpen we transitiesessies voor het College B&W, voor twintig ambtenaren en voor groepen bewoners. Motiverend, met zéér goede reacties. We werkten aan visualisaties als onderlegger voor dialoog met Boxtelaren en alliantiepartners. Én aan hun ambitieuze duurzaamheidsbeleid. Want juist Boxtel heeft daarin een naam hoog te houden.

RWS: met dertig young professionals in gesprek over transities en de rol van jezelf daarin

Bij Rijkswaterstaat leidden we voor dertig trainees een werkbijeenkomst over transitiedenken en de rol van henzelf daarin. ‘Omdat het voor ons zo’n belangrijk onderwerp wordt’.

Raad Gezondheid N-Brabant: transities & gezondheid

We waren de transitiespreker ter gelegenheid het terugtreden van directeur Mariet Paes. Paes was verkozen tot de meest invloedrijke persoon van de publieke gezondheidszorg van ons land. Harry benoemde een behoefte in ons tijdsgewricht aan een weerbare mens die zich staande weet te houden in tijden van deep change: ‘weerbare mens in een veranderende wereld’.

Warandelezing: transities, landbouw & voeding

HtR op Warandelezing 2014

Transitiefocus’ Harry te Riele voor de jaarlijkse Warandelezing, Universiteit Tilburg.

Harry te Riele stond als co-referent van Jan Rotmans op de Warande-lezing universiteit Tilburg. 

Installatiebedrijf Brabant: rol MT-lid

In één dag handvatten om de transitie in jezelf en in het bedrijf een slag te kunnen geven. Zo maakt Transitiefocus  een traject op maat voor MT-leden. Daarbij komt niet alleen inhoudelijke kennis, maar ook inzicht in persoonlijke drijfveren en toegevoegde waarde in transitieprocessen, een omgevingsscan en het krachtenveld aan bod.  Waarmee je in één dag een grote stap zet. Ook interesse in jouw turbo-transitie-sessie? mail ons.

Comité van Graanhandelaren: transities, landbouw & handel

Voor haar jaarvergadering was Transitiefocus één van de sprekers. De rol van graanhandel en van internationale bedrijven kwam aan bod in ons verhaal over diepliggende issues in de voedingssector. Het Comité heeft de eerbiedwaardige leeftijd van 142 jaar. Het ‘vermogen tot aanpassing aan de eisen van de tijd’ (woorden jubileumboek Het Comité) zal de Vereniging opnieuw van pas komen.

Gemeente Deurne: transities & lokale politiek

Transitiefocus stond voor alle raadsleden van de Gemeente Deurne. We gaven een lezing en waren een dag lang sparringpartner voor alle politici van deze gemeente, waar vragen rond ruimtelijke ordening, besluitvorming en landbouw levensgroot spelen. Samen met Jack van Dijk, Wendela de Ridder en Bas Verbruggen werd het een dag vol dialoog, ook over diepliggende zaken.

IMW Tilburg e.o.: de rol van de innovatiemanager uitgewerkt

Esther van der Valk was de persoonlijke transitiecoach voor de projectleider transitie. IMW is de zorginstitutie in Midden-Brabant die een kernrol heeft rond de zorgtransitie in Tilburg en omstreken. Onze tools hielpen om focus te brengen in activiteiten, thema’s van de transitie te structureren, teamresultaten te verbeteren en persoonlijke ontwikkelpaden helder te krijgen. Het ging over beweging maken, opvolgen en versterken. Daarbij krijgt afscheid van het oude bij ons altijd volwaardige aandacht.

Agrifood Capital: besturen in tijden van transitie

We werken met Agrifood Capital op de transitie landbouw, de social backbone daarbij en de rol van bestuurders. we voorzien verstrekkende gevolgen voor ons denken over de HR van transities.

FMO-Bank: transities & finance

We gaven een spreekbeurt over transities & finance voor FMO Bank in Den Haag. Dank aan Damaris Mattijssen die ons hiervoor uitkoos.

Key-groep Breda: transities in de zorg

We spraken voor alle relaties van de Key-groep over transities, zorg en de rol van mensen als jij en ik.

Grote onderneming Rotterdams havengebied

We werkten samen met de Peterson Groep: een gerenommeerde kwaliteitsonderneming in het Rotterdams havengebied, met vestigingen in 64 landen.

Ook samenwerken? Benader ons.