Voor complete netwerken

‘Ik geloof dat het mogelijk is een organisatie op te zetten die zuidoost Nederland op een goede manier door de transitie agrofood helpt. Help me zo’n machine te ontwerpen.’ (Marnix Bakermans)

‘Your presentation was a mind-shifting moment at the conference. To embrace an activity, to see opposite ideas, and know how to use them for improvement. Thank you.’ (Melis Guvensoy, business manager at OcellO BV, strong in in-vitro modelling and testing compounds for oncology and inflammation)

protest Malieveld 1okt2019

Boer zoekt toekomst. DHaag 1 okt 2019. foto TF

In een transitie geven partijen om de zoveel tijd elk een schop tegen de bal. De rest reageert vervolgens. Gaat het goed, dan beweegt een netwerk als geheel naar een volhoudbare situatie. Niet langer gewenste gedragspatronen worden teruggedrongen. Wél gewenste schalen op en worden geborgd. Met de vernieuwing in hun nek passen oude routines zich eerst nog een tijd aan. Een hoop verwarring dus aanvankelijk, zo’n transitie.

Transitiefocus werkt aan weerbare mensen die begrijpen wat er gebeurt en die hun eigen rol kennen; aan wendbare organisaties die de wisselwerking aan kunnen met een transitiedynamiek; en aan vorderende netwerken. Netwerken waarin materiële én immateriële zaken veranderen, die globaal de goede kant op gaan en waarvan het tempo de meeste sleutelpersonen aanstaat. Wij begeleiden dat soort netwerken, zoals onze sessie juni 2018 met zeventien gemeenten en waterschappen ineens. Politici én ambtenaren. Inhoud én proces. Mens én materie.

Omdat een transitie rauw kan verlopen en dan mensen en gemeenschappen diep beschadigt, zoek je een stevig netwerk, een mycelium dat onder druk van de samenleving tot gedeelde beelden komt, dat brandjes helpt blussen, dat specialistische kennis opbouwt en dat oplet of mensen op sleutelplekken capabel zijn voor wat er moet gebeuren.

oud-CdK Wim van de Donk, spreekt politici toe. Brabant Ontmoet, Dutch Design Week. Foto prov. N-Brabant

Transitiefocus bouwt daar ervaring mee op. We geloven in het zo soepel mogelijk doorlopen van transities. Wij brengen stuurschappen bijeen die helpen bij opvlammende issues. We spreken mensen aan op hun rol in een transitie. We nemen complete netwerken mee in transitiedenken, geven masterclasses met daarin persoonlijke assessments, webinars en houden lezingen.

Tijd om het op te pakken?

Harry te Riele  +31 655 180 946
Esther van der Valk  +31 646 088 290

Weten met wie we al werkten? Kijk hier.

‘The keynote was excellent, apt, well delivered and well received. Also, Harry te Riele ir/MSc made the audience think and reflect in great depth” (European School Heads Association ESHA)

‘Dames en heren ik raad u allen aan in die stuurschappen van Te Riele te gaan zitten.’ (destijds CdK en hoogleraar bestuurskunde Wim van de Donk, Dutch Design Week, Eindhoven)