Over Harry te Riele

tweet bouwstenen 1 184x300 - Meer over Harry te Riele “Societal transitions, your position, and my additional knowledge”

Geboren in Den Bosch (1960), de middelbare school in Heerlen, maar sinds 1998 wonend en werkend in de Randstad, waarvan de laatste 12 jaar in Rotterdam.

Harry is zelfstandig adviseur, entrepreneur, onderzoeker, schrijver, columnist en visualisator met steeds weer maatschappelijke transities als focus. Inhoudelijk is hij niet eenkennig, al raakte hij afgelopen jaren intensief betrokken bij de landbouw in Noord-Brabant. Zijn missie is het verkleinen van de psychologische, sociale en economische schade tijdens een transitie. Hij verbindt daartoe graag het microniveau van het individu met de metaschaal van een veranderende samenleving.

Transitiefocus 5 300x200 - Meer over Harry te RieleHarry is één van de grondleggers van het transitiedenken in ons land en spart daarover sinds 2000 met zowat alle soorten opdrachtgevers. Hij leidt op, coacht, zoekt uit, spreekt, spart en schrijft. Graag belicht hij daarbij het waarom van oud én nieuw. Graag zoekt hij met opdrachtgevers uit waarom dingen gaan zoals ze gaan. Het liefst laat hij mensen zien hoe hun reflexen tijdens een transitie hen helpen of juist in de weg zitten.

Met Esther van der Valk opereert hij onder het label Transitiefocus. Afgestudeerd als industrieel ontwerper aan de TU Delft werkte hij voorheen bij TNO Industrie, Twynstra Gudde en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als zelfstandige werkte hij intensief samen met zijn broer Noud.

Harry leidde zeven jaar het lokaal geldsysteem Dam | Rotterdams Geld. Hij heeft twee zoons en houdt (erg) van muziek maken, maar ook van de samenleving, innovatie en nadenken daarover. Vind hem via , mobiel +31 655 1809 46. Of via Linked-in en desnoods Twitter (@hrrtrl). 

Zijn eenmanszaak Storrm CS / Consultants for societal transitions, zit aan de Bergweg in Rotterdam.