Voor je organisatie

‘Mijn organisatie is niet klaar voor een transitie landbouw, we kunnen niet flexibel inspelen op wat er buiten speelt. Ik wil nu intern meters maken. Help me met de hrm van deze transitie.’

Transitiefocus voor organisaties

We krijgen zo’n vraag nogal eens. Onze opdrachtgevers zien dat de wisselwerking van hun organisatie met de buitenwereld cruciaal is. Dat flexibiliteit en snelheid van handelen soms vóór taak en functie gaan. Dat om meters te maken een deel van hun mensen zich vrij moet bewegen binnen en buiten de organisatie, zelfs over de grenzen van afdelingen en portefeuilles heen.

Transities vragen om continue bijstelling. Een visie van tien jaar duidt niet op een wendbare organisatie. Hoe word je dat wél zonder overzicht te verliezen? Hoe bouw je goede transitieteams die in de tijd blijven functioneren? Hoe ga je samen één taal spreken? Hoe train je mensen in het begeleiden van deze processen?

Wij hebben daar ervaring mee. We bouwen transitieteams. Intern om te beginnen, maar wil je dat, dan halen we de buitenwereld erbij, met een mix van karakters, met vertrouwen, focus en programma’s. We geven de teams theorie en voorbeelden, inzicht in zichzelf, tools en lopen met ze op. We zorgen dat ze het héle netwerk aanspreken en bijvoorbeeld niet ‘het oude’ van zich vervreemden. We zorgen voor een gedeelde taal. Voor balans.

Herkenbare situatie? Bel ons voor een gesprek.
Harry te Riele +31 655 180 946
Esther van der Valk +31 646 088 290

Weten met wie we nog meer werken? Kijk hier eens.

‘Toen ik jullie benaderde belde ik eerst de wethouder in Boxtel. Die zei meestal weinig van dit soort trajecten te verwachten maar dat met jullie is een uitzondering. Daar gebeurt wél wat tussen bewoners en gemeente.’ (strateeg provincie Noord-Brabant, 2017)

‘We doen al veel vernieuwends rond HRM binnen dit ministerie. We passen fragmenten toe van wat jullie vertellen. Maar niemand legt de verbanden zo mooi, niemand maakt de visie zo compleet als jullie in je verhaal over de HRM van transities.’ (mgt-teamlid P&O, ministerie EZK, 2018)