Palau de la Musica Catalana by Jiuguang Wang

‘Op zoek naar een vloeibare organisatie’. Ik lees deze woorden in een brief uit 2002 en besef dat mijn drijfveren en droom sindsdien nooit wijzigden. ‘We zijn op zoek naar een vloeibare organisatie, die zich steeds als vanzelfsprekend aanpast aan de veranderende omgeving’.

Het klopt nog steeds. Of ik nu mensen begeleid in hun persoonlijke transitie of met Harry deelnemers aan onze leergang leer de brug te worden tussen een nieuwe toekomst en de vertrouwde waarden van bestaande systemen. Vloeibaar, flexibel en verbindend wordend. Het grote verhaal uitleggend – waarom zijn we waar we nu staan, mijn droom vertellend (hier wil ik me sterk voor maken) en met elkaar betekenis gevend (dit gaan we samen doen).

Mijn droom is het neerzetten van Palaus – paleizen bouwen met elkaar. Tien jaar geleden zag ik het Palau de la Música Catalana. Het raakte mijn hart – de bouw, de gemaakte keuzes, de uitvoering, de renovatie, zelfs de rondleiding – alles klopte. Het haalde steeds het beste naar boven bij de betrokkenen. Voor mij staat dát voor het bouwen en onderhouden van een vloeibare organisatie waarin mentaal en fysiek plek is voor andere invalshoeken en nieuwe oplossingsrichtingen. Het beste geven wat je te bieden hebt. Samen betekenis geven en groeien in verbinding met wat er actueel speelt in de samenleving. Wat wordt jouw Palau? Kunnen wij helpen misschien?

Kijk bij onze masterclass.

Esther van der Valk